Polyester, doen of niet doen.

Polyester is een bijproduct van olie.

We maken prachtige kleding van polyester, maar het blijft bij mensen iets naars oproepen. Dat hoeft wat mij betreft niet. Er wordt geen liter ruwe olie naar boven gepompt om kleding te maken, het is een bijproduct. Ik ben zelf fan van polyester, mooie polyester dan wel te verstaan, het gaat lang mee, blijft mooi en zit heerlijk. Immers de hele wereld sport erin!

Natuurlijk heb je polyester en polyester. De kwalitatief mooie polyester of dat wat letterlijk als plastic aanvoelt. Een mooie polyester heeft ook zo´n kostprijs en dat mag ook. Het wordt gesponnen en geweven zodat het ademt en soepel valt. De goedkope kilometers lange troep waarvan er de meest goedkope snelle handel wordt gemaakt, tja dat is inderdaad vreselijk en zweterig. Een mooie polyester mag wat mij betreft wel en het is wel degelijk duurzaam, denk aan de jaren draagplezier, het niet hoeven strijken en het bijna koud kunnen wassen.

Uiteindelijk is het grootste probleem van alle kleding, wat gebeurt ermee op het moment dat jij het niet meer wilt dragen en je gooit het weg. Of het nu polyester viscose katoen of wat dan ook.

Uiteindelijk komt ook dat prachtige kledingstuk van jou in het afval terecht en wordt hoogstwaarschijnlijk verbrand om weer warmte van te krijgen of en beter nog het wordt gerecycled. Niet anders dan dat er gebeurd met katoen of andere natuurlijke produkten.

Op de foto zie je, top; viscose, gillet en broek; viscose polyester menging en de voering in het gilet, acetaat een cellulose met een print van een schilderij van Moniek.

1 Comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s