Hoe ontstaat jouw jurk

Het begint met een idee, ik zie bijvoorbeeld een mooie vis en ik zie plotseling een jurk in mn hoofd.

Die jurk moet natuurlijk passen in een collectielijn, bijvoorbeeld een bijpassend vest, sjaal of legging.

Dan volgt een tekening, hoe moet het eruit zien, van welke stof of breisel en zoja gebreid hoe en van welk draad. Na de tekening laat ik proeflappen breien of komen en maak daar een kledingstuk van in mn eigen maat, dan pas ik door, vraag advies links en rechts, en vooral van Femmie Snijder, hoofd personeel en winkels. Zij staat veel dichter bij de klant en heeft daarbij een gigantisch talent in stylen en komt ook met de beste ideeen aan.

Zodra alles goed gekeurd is maken we er patronen van, van de maat 34 tot en met soms 46. Ondertussen word er in de griekse fabriek 1 maat 38 uitgemonsterd en worden de laatste foutjes eruit gehaald. Het draad besteld de stof gekozen en de produktie kan starten.

Het begint met een tekening

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s